Elsparkcykel

Elsparkcyklar – Så funkar det!

Guider

Det är underbart att kunna ta en elsparkcykel när du ändå är ute på stan och går. Du behöver inget speciellt körkort för att köra sparkcyklarna heller. Det är däremot viktigt att komma ihåg att det kan vara väldigt farligt att köra de. Här nedan kommer några saker som är bra att tänka på.

  • Kör aldrig onykter, det kan vara lockande att komma hem snabbare efter en krogkväll men det är inte värt det. Din reaktionsförmåga blir sämre när du har alkohol i kroppen, och då är det bättre att låta elscootern stå kvar.
  • Ha hjälm på dig. Såklart är det väldigt opraktiskt att bära runt på en hjälm ifall du blir sugen på att köra en elscooter. Men om du har en egen scooter och vet att du ska ut och köra så är det en lysande idé att du tar på dig hjälmen.
  • Du bör inte skjutsa någon. Det går faktiskt emot rekommendationer som många företag har. Sparkcyklarna ska köras av en person och endast en person åt gången.

Köpa egen sparkcykel

Köpa egen sparkcykel

När du har kört de sparkcyklarna som går att hyra på stan ett tag blir de flesta sugna på att köpa en egen. Det finns många olika märken och varianter, så det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa elsparkcykeln. Det är viktigt att du själv vet vad du ska leta efter. Några saker som du bör ha i åtanke kommer här.

  • Kolla på hjulen och hur de ser ut, se om de är mindre och hårda eller större. Stötdämpningen kan också skilja sig väldigt mycket på vilken scooter du väljer. Just det här finns det olika tester på, kika på elscooter test för att hitta det.
  • Vad kan vara viktigare än bromsarna, ingenting. Ha koll på om din elsparkcykel har elektrisk broms eller mekanisk broms, eller både och. Det är också bra att veta om det finns bromsar både fram och bak eller inte. Det görs även tester på bromsarna så du ska kunna veta vilken som är den bäst elscooter.
  • En annan viktig sak är hur länge du behöver ladda den. Alla elscootrar måste läddas då och då men det är skönt att kunna undvika de som behöver laddas under många timmar. Var också noga med att kolla upp hur långa sträckor du kan köra med den åt gången.
  • Se vilken maxlast elscootern kan ha. Det här kan skilja sig mycket åt så det är någonting du behöver kolla upp.

Även fast det finns många viktiga saker att tänka på när du ska köpa en scooter så är det såklart också viktigt att du tycker att den är skön och rolig att köra. Olika sparkcyklar passar till olika personer, det är många olika faktorer som spelar in på vilken sparkcykel som passar just dig. Förutom det som nämns i listan kan du också kolla på watt, belysningen, motorn och ramen. Det är också viktiga faktorer att känna till. Kolla efter ett elsparkcykel test för att läsa mer om vilken som skulle passa dig bäst.

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se