Lån utan UC

Bra saker att veta om att låna pengar utan kreditprövning ( lån utan UC )

Ekonomi

Det är oerhört vanligt att man en eller flera gånger under livets gång beslutar sig för att teckna upp sig på någon form av lån. Kanske så är det dags att köpa en ny bil eller renovera i sommarstugan, eller så behöver man ta ett samlingslån för att hålla tillbaka dyra lån och krediter som ligger och tickar varje månad.  

När man tecknar upp sig på ett lån så tas det så gott som alltid någonting som heter kreditprövning. Detta är en undersökning av låntagarens privatekonomi och hur denna är strukturerad. Om man exempelvis har en del betalningsanmärkningar eller skulder hos inkasso eller kronofogden blir det så gott som omöjligt att teckna upp sig på ett lån där det tas en kreditprövning men det är inte omöjligt, läs mer om hur det funkar med lån utan uc hos finansruset.se

Kreditprövningen tas i regel hos UC 

Kreditprövningen tas i regel hos UC 

Om du har surfat runt och läst på kring lån för att hitta mer information så är det inte helt omöjligt att du har sprungit på uttrycket UC förut. UC står för Upplysningscentralen och är Sveriges största och mest använda kreditvärderingsbolag.

UC startade som ett samarbete mellan några av Sveriges största banker men drivs idag fristående från bankerna. På uppdrag av olika långivare så utför UC kontroller på en potentiell låntagares ekonomi och ger därefter ett underlag som banken eller långivaren tar ställning till. UC bestämmer alltså inte om en potentiell kund ska få låna pengar eller inte utan ger bara banken ett underlag inför deras beslut. 

Läs mer här om lån utan kreditprövningar och för vem det kan passa 

Lån utan UC finns på plats och kan användas effektivt i den del olika situationer. Det är dock alltid viktigt att tänka på att man aldrig bör låna pengar för att konsumera, samt att man bör akta sig för att ta på sig mer skulder än vad ens ekonomi kan hantera.  

Ett lån utan UC kan passa för någon som har svårt att få ett lån via en kreditupplysning. Om man känner att ens ekonomi har börjat spåra iväg med dyra lån och krediter så kan ett samlingslån utan UC vara en potentiell lösning, men det är inte någonting som fungerar för alla. Det kan också handla om att man akut behöver finansiera någonting helt nödvändigt. Kanske har en ruta på ens hus gått sönder och behöver repareras, eller så behöver man köpa en bil för att ha möjlighet att fortsätta jobba. 

Om man har en i övrigt ordnad ekonomi så kan ett lån utan kreditprövning ändå ha en funktion. Om man tar ett lån via en kreditupplysning så sänker det temporärt ens kreditvärdighet, någonting som bör undvikas om man vet med sig att man kommer låna mer i framtiden. 

Banker tar alltid en UC – andra alternativ finns 

Banker tar alltid en UC

Alla Sveriges banker tar alltid en kreditundersökning hos UC innan de beslutar sig för att bevilja eller att neka ett lån. Om man redan innan vet med sig att ens kreditvärdering med största sannolikhet kommer att leda till att man får avslag på sin ansökan så är det bäst att låta bli. En avslagen ansökan gör nämligen att ens kreditvärdighet sänks ännu mer. 

Istället så kan man vända sig till ett fristående låneföretag. Dessa företag har specialiserat sig på att kunna erbjuda lån till konsumenter som annars har svårt att få ett lån på något annat sätt. Motprestationen mot detta från låntagarens sida blir däremot att räntan i regel är aningen högre än om man hade lånat pengar med hjälp av en UC. Det bästa sätter att hitta dessa typer av lån är hos finansruset.se eller någon annan liknande jämförelsesida. Genom att jämföra olika typer av långivare så kan man enklast hitta det som passar bäst för en själv och ens egen unika situation.  

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se