text till ingvar wixell den första gång jag såg dig

Blogg

Till Ingvar Wixell: Den första gången jag såg dig

Du vet, den första gången jag såg Ingvar Wixell var det verkligen en ögonöppnare. Den mannen kunde sjunga! Och inte bara det, han laddade varje ord med ett djup och en känsla som få kan matcha. För er som inte vet, var Ingvar Wixell en av de mest framstående svenska operasångarna, och för oss musikälskare, var han inget mindre än en juvel på vår musikaliska krona.

Född Död Yrke
7 maj, 1931 8 februari, 2011 Operasångare

Nej, Ingvar Wixell var inte bara en sångare, han var en berättare. Varje låt, varje ord, han gav dem liv och betydelse. Och det gjorde honom till en mästare i sitt hantverk. Så för er som aldrig har upplevt hans magi, låt mig berätta om den första gången jag såg Ingvar Wixell.

Bakom Kulisserna

Det är en sak att se en artist på scenen, och en helt annan att se dem bakom kulisserna. För mig, när jag första gången såg Ingvar Wixell, var det båda. Jag var privilegierad nog att få se honom väva sin magi både på och utanför scenen, och varje ögonblick var fyllt av en sorts magi som få människor får uppleva.

Men varför sa jag ”magi”? Och hur relaterar detta till Ingvar Wixell?

Konsten att Berätta

När Ingvar sjöng var det som om tiden stod stilla. Varje ord, varje ton, var laddad med en känsla som gick rakt i hjärtat på oss alla. Och det var så jag förstod. Det var inte bara hans röst som var exceptionell. Det var hans förmåga att berätta en historia. Ni vet, den sortens historia som känns så sann, så verklig, att den drar oss in i sin värld och håller oss där långt efter att sista tonen har klingat ut.

Det är därför jag

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se