Hur varmt är det i vattnet

Hur varmt är det i vattnet?

Blogg

En ganska gråmulen septemberdag som denna kanske du längtar tillbaka till sommaren. Kanske minns du tillbaka på härliga dagar vid havet. Solens varma strålar och hur skönt det var att svalka sig i vattnet. Kanske funderar du kring om det ändå inte skulle vara värt att ta ett bad. Det är ju populärt även med vinterbad. Det har du sett på Instagram. Så höstbad då? Är det något för dig? Hur varmt är det i vattnet egentligen? Kan det vara så farligt?

Hur varmt är det i vattnet i Göteborg?

Du bor nära Göteborg. Du googlar. 16,6 grader! Vad är det frågan om?! Det är ju inte varmt någonstans!

Men, tänker du, hos vännerna i Stockholm är det säkert varmare. Stockholm ligger ju mer skyddat. Vid ett innanhav. Du kan ta en tur dit i helgen. Du googlar “Hur varmt är det i vattnet i Stockholm”. 17 grader. What?! Så mycket för att Östersjön skulle vara varmare.

Men längre söderut borde det ju vara varmare. Snälla google tänker du medan du skriver “hur varmt är det i vattnet i Malmö”. 17,4 grader. Jo lite varmare. Liiiiiite.

Hur varmt är det i vattnet i Kroatien?

Du tänker tillbaka på semestern du och familjen spenderade i Kroatien för några år sedan. Där var det varmt. Och det är ju mycket längre söderut. Du googlar igen. Och yes!! 23,9 grader. Det är ok. Det är rimligt. Problemet är ju bara att Kroatien ligger lite långt bort. Det är inte rimligt att ta sig dit nästa helg. Inte ens om du skulle strunta i ditt löfte att inte flyga förrän klimatkrisen är fixad. Du lägger ifrån dig mobilen och tänker att om du blundar och tar ett bad i badkaret så kan du drömma dig bort till fina stunder vid havet både i Göteborg och Kroatien.