JEEP

Jeep Wrangler: Skillnaden mellan bilmodellerna

Blogg

Varje Jeep Wrangler öppnar en dörr till äventyr. Det finns tre huvudtyper av Jeep Wrangler: 

  • Sport 
  • Sahara
  • Rubicon

Utöver dessa modeller finns det även specialutgåvor som varierar från år till år. Varje Jeep Wrangler erbjuder sina egna fördelar.

Snabbfakta om Jeep Wrangler

MärkeJeep
ModellerSahara, Rubicon, Altitude, Willy, Sport
UrsprungUSA
Etablerat1939

Viktiga skillnader mellan Jeep Wrangler och Wrangler Unlimited

Den största skillnaden mellan dessa två modeller är dörrantalet. Wrangler har två dörrar och plats för fyra passagerare, medan 2012 Jeep Wrangler Unlimited har fyra dörrar och bekväm plats för fem passagerare.

Jeep Wrangler-modeller: Lås upp kraften med Sport och Sport S

Wrangler Sport och Sport S är utrustade med kraftfull motor för spännande körning. En 3,6L V-6-motor genererar upp till 285 hästkrafter, ett styrkebesked som gör att du kan accelerera på de upptrampade vägarna i Småland eller Norrland.

Slappna av i lågryggiga bucketsäten i tyg i Wrangler Sport. Om du vill ge dig ut på en skidresa kan du välja uppvärmda säten i Sport S. Känn dig trygg med en 6-växlad manuell växellåda för optimal kontroll i terräng.

Willys och Willys Sport Sunset

Det lugnande ljudet av en motor är inte den enda catchy melodin i Willys och Willys Sport. Lyssna på din favoritmusik via SiriusXM® Satellite Radio i både Willys Wheeler- och Willys Wheeler W-modellerna. Båda SUV:arna har det eleganta infotainmentsystemet Uconnect® som kan förvandlas till en praktisk reskamrat.

Jeep Wrangler Hybrid 4xe

Inte ens Jeep har undvikit elektrifieringsspåret. Eller rättare sagt, de har hoppat in och lovar oss en batteriversion av var och en av sina modeller.

Wrangler 4xe ingår i Jeeps elbilssortiment, tillsammans med ytterligare två modeller: Compass och Renegade. Till skillnad från dem kommer Hybrid 4xe dock att ha ett stort handikapp i det här landet. Även om den har ett enormt batteri på 17,3 kWh kommer de homologerade utsläppen inte att understiga 50 g CO2 (79 g Sahara, 94 g Rubicon). Vi kan alltså glömma registreringen av e-badge, gratis parkering och vinjett.

Cool i öknen: Sahara och Sahara Altitude

När sommarens dagar kommer kan det kännas som om du åker i Saharaöknen. Håll dig sval med standard luftkonditionering i Sahara, eller välj luftkonditionering med automatisk temperaturreglering och luftfiltrering i Sahara Altitude för en mer behaglig körning.

Hur kan du också se cool ut? Läderklädda skopstolar finns tillgängliga i 2008 Jeep Wrangler Sahara. Materialet är dessutom slitstarkt och lätt att rengöra, ett måste för förare som ger sig ut på vandringslederna i Södermanland.

Gå in på okänt territorium: Rubicon och Rubicon 392

Både Rubicon och Rubicon 392 ger dig möjlighet att ta dig in på okänt territorium. Jeep Wrangler Rubicon låter dig snabbt bli en elitresenär. Du kan välja tillbehör som Cargo Tub Liner från MOPAR® och Windshield Tie-Down från MOPAR® som underlättar din packning. Du kommer att kunna organisera din utrustning så att du kan ägna mer tid åt att omfamna resan.

Rubicon 392 har många av samma funktioner som sin kompanjon. Den lägger till en elitprestanda från sin motor i ekvationen. Förare kan nå upp till 470 hästkrafter. Dess 6,4L HEMI® V8-motor låter dig resa med självförtroende på alla vägar. Den här extra muskeln är en viktig skillnad för förare som behöver köra offroad för att njuta av sina helgäventyr.

Rubicon är så pass populär i Sverige att du borde kunna hitta en begagnad sådan på Blocket om du inte vill investera i en ny bil just nu.

Nå nya höjder: Wrangler High Altitude

Du behöver inte resa till bergen för att nå nya höjder. När du kör längs det hisnande landskapet på E4:n kan du höja ribban. Wrangler High Altitude höjer din körupplevelse.

Den här iögonfallande modellen har samma komfort- och bekvämlighetsfunktioner som många av de andra Jeep Wrangler 4xe-modellerna. Den erbjuder också otaliga fler för att säkerställa din tillfredsställelse.

Dessa inkluderar tillägg som förbättrar utseendet och känslan i interiören. En omslagen instrumentpanelram med Caramel-sömmar och en läderomslagen växelspaksknapp ger en iögonfallande förfining.

Något från kusten: Wrangler High Tide

När du tillbringar hela dagen på stranden vill du hitta ett motell i närheten för att återuppleva samma spänning nästa dag. Det rummet bokar du bekvämt från en Wrangler High Tide.

Pris för en begagnad Jeep Wrangler

En begagnad 2010 Jeep Wrangler Sahara kan du köpa runt 250 000 kronor. En Jeep Wrangler Unlimited Rubicon 2.2 kommer däremot att kosta dig runt 500 000 kronor. En begagnad 4.2 4WD Laredo är kanske den billigaste alternativet, runt 100 000 kronor.