FACTORY1

Vingåkers factory outlet

Blogg

De senaste åren har trenden med shopping genomgått en förändring då konsumenter börjat leta efter saker som är både prisvärda och av bra kvalitet. Det är därför butiker som Vingåkers Factory Outlet har blivit så populära bland shoppare. Fabriksbutiken erbjuder ett brett utbud av produkter till rabatterade priser, vilket gör det enkelt att hitta allt du behöver utan att behöva spendera allt du har.

Med märken som Nike, Adidas, Lacoste, Levi’s med flera till rimliga priser finns det ingen ursäkt för att inte köpa dina favoritmärken. Butiken har också ett brett utbud av andra tillbehör inklusive möbler, elektroniska varor, böcker, musikinstrument, köksmaskiner med mera. Alla dessa varor kommer från exklusiva premiumtillverkare som bara säljer sina produkter i butiker som denna.

Vingåkers Factory Outlet – från början till nu

I augusti 1997 välkomnade den då 500 kvadratmeter stora outletbutiken sina första kunder till den butik som blev unik i pris, märkesmix och utbud. Klädproduktionen i Vingåker har en lång tradition och sysselsatte tusentals människor i branschen under större delen av 1900-talet. Faktum är att Vingåkers Factory Outlet ligger i en av sin tids modernaste klädesfabriker (etablerad av Widengrens 1938). Fabriken var en samling av historiska byggnader fyllda av prakt. Vingåkers kapitel av “klädeshistorien” slutar dock med att fabriken fick stänga 1997. I samma andetag startade Vingåkers Factory Outlet upp och tog över klädtraditionen på orten.

Den viktigaste produktkategorin för Vingåkers Factory Outlet är kvalitativa kläder från märken som Tiger of Sweden, Oscar Jacobson och Sir of Sweden. Med över 15 000 kostymer i lager erbjuder de Nordens största kollektion av kostymer, kavajer och byxor.

Sedan 2008 kan man även köpa utvalda delar av deras sortiment i webbutiken. Sedan sensommaren 1997 då allt startade har anläggningen vuxit 14 gånger i storlek och har nu totalt cirka 7000 kvadratmeter butiksyta. Det som började som en kärna av kostymer och jackor har nu en stor damavdelning, jeansavdelning, sportavdelning, barnavdelning och skoavdelning, samt ett modernt café.

Varför fabriksbutiker blivit så viktiga

Fabriksbutiker är en viktig kanal för tillverkare att sälja sina produkter direkt till konsumenter till lägre priser. Factory outlet-butiker ger en tillverkare styrkan av direktförsäljning och kan tillhandahålla överlägsen kundservice, bygga upp goodwill med kunder och öka vinsten genom att driva volymbaserade rabatter på varor med högre priser i vanliga butiker.

Förr var det bara större butikskedjor som erbjöd factory outlet, men idag har det blivit allt populärare bland småföretag som vill sälja sina produkter billigare än genom traditionella grossistkanaler.

Allt du behöver veta om Vingåkers Factory Outlet – FAQ

Har Vingåkers Factory Outlet rabattkod?
 

Rabattkoder till Vingåkers Factory Outlet kan du hitta på olika ställen på nätet som erbjuder rabattkoder. Tänk på att de flesta rabattkoder är säsongsbaserade eller knutna till begränsade kampanjer. Därför kan du behöva leta ett tag för att hitta aktuella och användbara rabattkoder. 


Finns det en Vingåkers Factory Outlet webshop?

Ja, en sådan finns. Du hittar den på www.vfo.se. Här har man lagt upp ungefär en tiondel av allt som finns i den fysiska butiken. Om du beställer för över 1000 kronor får du fri frakt.Pratar man om Vingåkers Factory Outlet på Flashback?

Ja, det gör man. Ett bra sätt att ta reda på om en butik är populär och värd ett besök är att söka efter diskussioner kring butiken på Flashback. Gör man det för Vingåkers Factory Outlet så hittar man både frekventa samtal och i det stora hela positiva omdömen. 

Kan man hitta Iittala i Vingåkers Factory Outlet?

Ja, det kan man. Iittala har en egen butik på Vingåkers Factory Outlet. Finns Vingåkers Factory Outlet online?
 

Ja,  Vingåkers Factory Outlet har en hemsida på www.vfo.se. Dels hittar du där deras webbutik, men även information om den fysiska butiken.  


Kan man få Vingåkers Factory Outlet-rabatt?
 

Rabatter hos Vingåkers Factory Outlet finns både online och i den fysiska butiken. 

Kan jag returnera varor till Vingåkers Factory Outlet?
 

I Vingåkers Factory Outlets Webshop får du öppet köp och rätt till retur i 14 dagar. Du måste då bifoga en retursedel på varorna. 

Vilka är Vingåkers Factory Outlets öppettider?
 

Vingåkers Factory Outlet har generösa öppettider där du kan besöka dem Måndag till fredag 10.00 till 19.00 samt lördag och söndag 10.00 till 18.00.