vad händer om man jobbar mer än 200 timmar övertid

Blogg

Vad händer om man jobbar mer än 200 timmar övertid?

Jag är säker på att du någon gång frågat dig själv, ’vad händer om man jobbar mer än 200 timmar övertid?’ Om svaret har undgått dig tidigare, bli inte rädd! Du är inte ensam, det är därför vi är här för att sätta dina bekymmer till vila.

Oöverträffade arbetsbelastningar kan leda till allvarliga konsekvenser i form av hälsa och välbefinnande. Att ständigt känna pressen av att slutföra arbetsuppgifter kan leda till både fysisk och psykisk utmattning.

Effekterna av excessiv övertid

Överdriven övertid kan ta en allvarlig avgift på din fysiska och mental hälsa. Kan vi prata om ”bränt ut”- syndrom? Tänk på en motor som kör på högsta hastighet under lång tid. Den blir uttömd, överhettad och kommer till slut att sluta fungera. Samma sak gäller oss som människor.

Men hey, oroa dig inte! Vi ska dyka rakt ned i detaljer och ge dig en inblick i effekterna:

Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se
Effekt Beskrivning Förebyggande Tips
Utbrändhet En känsla av psykisk utmattning orsakat av överdriven stress och höga krav på jobbet. Nå en balans mellan arbete och fritid. Det är viktigt att ta pauser regelbundet.
Minskad produktivitet Människor är inte maskiner. Ju mer övertid du gör, desto minskad blir din produktivitet. Arbeta smart inte hårt. Fokusera på kvalitet över kvantitet.
Påverkar relationer Övertid kan leda till att du spenderar mindre tid med dina nära och kära, vilket kan påverka dina relationer negativt. Se till att du gör tid för dina nära och kära. Arbete är inte allt i livet.
Allvarliga hälsoproblem Överdriven arbetsbelastning kan leda till allvarliga hälsoproblem, till exempel hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. Träna regelbundet och ät hälsosamt. Se till att din hälsa är din prioritering.