MONEYYY

Hur kan man tjäna pengar?

Blogg

Ända sedan systemet med sedlar och mynt kom på plats, har människor frågat sig själva hur de bäst och snabbast kan tjäna pengar. Och innan dess var det guld, eller någon annan handelsvara. Det är helt enkelt otroligt viktigt för människor att tjäna ihop sin försörjning. Även om det finns trygghetssystem på plats i dagens samhälle,  är det inget som går upp mot känslan av att tjäna alldeles egna pengar. 

Det enklaste svaret på frågan “Hur kan man tjäna pengar?” är naturligtvis att jobba för dem. Lönearbete är fortsatt den allra vanligaste vägen till att tjäna pengar. Med en fast anställning har man säkra pengar som kommer in i slutet på varje månad. Men att hitta en fast anställning är inte så lätt i dessa dagar, det ska gudarna veta.

Hur kan man tjäna pengar som barn?

Särskilt inte om man inte är tillräckligt gammal för att ha ett jobb. Många ungdomar, barn och klasser behöver tjäna ihop pengar av en mängd olika anledningar. Det kan handla om en klassresa, eller bara att dryga ut veckopengen. 

Sätt som kan lösa problemet hur man kan tjäna pengar som barn, 12-åring, 13-åring eller 15-åring kan till exempel vara följande:

  • Sälja jultidningar.
  • Sitta barnvakt.
  • Passa och rasta hundar.
  • Hjälpa till hemma.
  • Jobba extra på ICA (om man är gammal nog).

Hur kan man tjäna pengar hemifrån?

Särskilt för barn kan det där med att tjäna pengar hemifrån vara en god idé. Då kan det handla om att “jobba” för sina föräldrar, som sedan ger en extra slant i påslag på månadspengen varje månad. Men att tjäna pengar hemifrån är inte bara intressant för barn. Många vuxna vill också kunna göra det.

Den som vill tjäna pengar hemifrån kan leta efter uppdrag eller anställningar som kan utföras på distans. Det kan till exempel handla om att sitta i kundtjänst. Det kan faktiskt också vara fullt möjligt att öppna sin egen telefonlinje som spåtant. Om du blir påkommen med att inte ha de rätta mediala förmågorna, kan du alltid hänvisa till att du håller på med ett konstprojekt. 

Hur kan man tjäna pengar på en blogg?

De flesta vet om att det finns stora pengar att tjäna på sociala medier, om man sköter dem rätt. Det kräver dock en hel del arbete, och det är inte ett sätt att tjäna pengar snabbt. Men det kan vara riktigt roligt att sköta en blogg, och är en bra erfarenhet. 

Att ha koll på publiceringsverktyg, inDesign och PhotoShop är till exempel kvaliteter som många arbetsgivare efterlyser. Och om du lyckas göra dig själv attraktiv på arbetsmarknaden, har du stora chanser att hitta ett bra svar på frågan om hur man kan tjäna pengar.