RESTAURANT

Ät på stan som en äkta örebroare – se vilka restauranger Örebro bjuder in dig till

Blogg

Har du turen att befinna dig i Örebro när matklockan ringer för lunch eller middag? Toppen! Det finns restauranger i Örebro för alla smaker och ambitionsnivåer. Det största problemet är nog att välja. Här kommer en guide som förhoppningsvis kan vara till hjälp för att du ska hitta ditt favoritställe.

Snabbguide till Örebros bästa matplatser

Lunch i centrumStortorget i Örebro centrum hör till de bättre platserna att befinna sig på om du vill ha ett stort utbud på en liten yta. Här finns mat från all världens hörn inom gångavstånd.
Lunch på höjdenFå en riktig Örebroupplevelse på Skybar Svampen. Njut av god mat och betrakta staden från ovan.
Mat och kulturEn mysig restaurang att kolla in är Kulturbistron på Kulturkvarteret. Passa på att bläddra i en bok samtidigt och har du tur har Kulturskolan lunchkonsert.
Snabbmat/drive throughI Boglundsängen kan du snabbt och enkelt fixa mat till hela familjen utan att kliva ur bilen. Välj mellan Chop Chop, KFC, Burger King och Max.

Hitta de bästa restaurangerna i Örebro

Visst kan du springa in på någon välkänd kedja, ta en hamburgare i farten från Max, köpa en sushi på Sushi Yama eller välja en klassisk köttbullar med mos på Ikea. Örebro has it all. Men visst är det bra mycket trevligare att skämma bort dig själv med en måltid med extra guldkant? Skippa standardmenyerna och kolla istället in något av dessa ställen, som Örebroarna själva gärna pratar om och besöker när det suger till i tarmen.

Indiska smaker på restaurang Chandani

Är du ute efter en indisk restaurang ska du kolla in Chandani som ligger ett stenkast från Stortorget, i riktning mot slottet. Familjen som äger stället har skapat en mysig atmosfär och en fantastisk meny som innehåller allt man kan önska sig och lite till. Restaurangen har två våningar, där den övre sträcker sig runt väggarna som en läktare och lämnar öppet i mitten vilket ger en härlig takhöjd.

Sara restaurang och kolgrill

En bit väster om centrum ligger pärlan Sara restaurang och kolgrill. Här är stämningen alltid avslappnad och maten smakar fantastiskt! Beställ ett, två eller fler grillspett och komplettera med goda tillbehör som bulgur, pommes och goda såser. Soppa och salladsbuffé ingår, och självklart kan du avsluta måltiden med ett glas sött te, eller kaffe om du föredrar det.

Gott från havet på Fisk i hallen

En riktigt bra restaurang om du gillar fisk och skaldjur är Fisk i hallen som ligger i Örebro saluhall. Oavsett om du köper en soppa till lunch eller slår på stort och beställer skaldjursplatå till kvällen kommer du inte att bli besviken. Som pricken över i:et är utbudet av vin till maten mycket trevligt. Dessutom är det en speciell känsla att äta i en saluhall, med allt härligt liv runt omkring.

Andra trevliga matställen i Örebro saluhall

  • PL& (tapas)
  • Salad&
  • ZAO Street Kitchen
  • Street Sushi
  • Papa Sierra Social club

Grekiskt på Hellas vid Stortorget

Letar du efter en grekisk restaurang ska du spana in Hellas vid Stortorget. Särskilt trevligt kan det bli på fredags- och lördagskvällar när de har en egen trubadur som sjunger och spelar för gästerna till sent på kvällen. Den goda maten, den glada atmosfären och den trevliga personalen gör upplevelsen komplett.

Fratellis bjuder dig till Italien

En italiensk restaurang som är mycket populär bland Örebroare är Fratellis. Vill du äta här kan det vara läge att boka bord i förväg, särskilt på kvällen då kön kan ringla lång utanför dörren. Huset där Fratellis låg från början brann för några år sedan, men nu har de flyttat in i nya lokaler på Stortorget där de återskapat samma fina stämning och fantastiska matupplevelser som på den gamla platsen – om inte ännu bättre.