HEALTHYY

Rasmus Ingerslev – siktet inställt på träning

Blogg

Han är gift med Mouna Esmaeilzadeh, av de flesta mer känd som Doktor Mouna, och precis som hon ägnar han sitt yrkesliv åt att förbättra människors hälsa. Rasmus Ingerslev är dansken som profilerar sig som entreprenör inom träning, hälsa och fitness och har världen som sitt arbetsfält. 

Fyra snabba fakta om Rasmus Ingerslev:

Fullständigt namnRasmus Elmann Esmaeilzadeh Ingerslev
BorI Marbella i Spanien
FamiljHustrun Mouna Esmaeilzadeh (även känd som Doktor Mouna) och barnen Isabel (8) och Viktor (6)
JobbEntreprenör inom träning och hälsa

Rasmus brinner både för sin egen och andras träning

Rasmus Ingerslev brinner för träning, det är tydligt bara man slänger en blick på någon av de bilder som han har lagt ut på sitt konto på Instagram. Med en ålder på snart femtio är kroppen vältränad med ett tydligt sexpack och ett kraftigt axelparti. Han beskriver sig själv som träningsentusiast och entreprenör inom hälsa och fitness, och i Instagram stories finns träningstips med tillhörande videor för olika muskelgrupper. Enligt sajten alla bolag är han styrelseordförande för fyra olika företag som alla på olika sätt arbetar med träning, fitness och hälsa:

 • LPS eHealth Software AB
 • Barry’s Bootcamp Nordic AB
 • Stockholm Leisure Partners AB
 • BB Iberia AB

Ingerslev tog Barry’s Bootcamp till Sverige

Det företag som går att hitta mest information om, bland annat på sajter som ratsit och merinfo, är Barry’s Bootcamp. Detta är ett koncept som Rasmus Ingerslev har importerat från Los Angeles till Sverige. Affärsidén är militärträning i nattklubbsmiljö, och även om de flesta Barrys-anläggningar finns i USA verkar det finnas potential för att det hela ska slå även internationellt. 

En snabb sökning på Wikipedia visar att koncernen idag finns i 14 länder. Även i Sverige har det gått över förväntan, även om det, som Ingerslev själv uttrycker det, är som att starta en Gucci-agentur på en marknad där ingen hört talas om märket. Den som är sugen på att testa denna träningsform behöver bo inom rimligt avstånd till Stockholm eller Göteborg, eftersom det hittills endast är i dessa två städer som företaget har etablerat sig i Sverige.

Andra europeiska länder där det finns Barrys-anläggningar:

 • Danmark (Köpenhamn)
 • Frankrike (Paris)
 • Italien (Milano)
 • Norge (Oslo, Bergen)
 • Spanien (Madrid, Ibiza)
 • Storbritannien (London, Liverpool, Manchester)
 • Tyskland (Berlin, Frankfurt)

Från utövare till företagsledare – Rasmus Ingerslev går vidare

Rasmus Ingerslev började träna på gym redan som 14-åring och har ett liv fyllt med träning bakom sig. Bland annat har han tävlat i det danska landslaget i karate där han har vunnit flera internationella titlar.  

Men även om träningsintresset lever kvar presenterar han sig idag främst som företagsledare. Det kan man läsa på hans sida på Linkedin, där han också beskriver sitt engagemang för den icke vinstdrivande sidan av fitnessindustrin. Även om han själv har hälsa och träning som levebröd verkar han tycka att träning är något som ska vara tillgängligt för alla, oavsett ekonomi.

Runt i världen – ibland med Mouna

Träningen och den aktiva livsstilen verkar också ta Rasmus Ingerslev till många spännande platser. Enligt det egna Instagramkontot var han i Mongoliet i augusti och körde enduro med sin bror och sin bästa vän. Detta inträffade samtidigt som han och Mouna skulle ha firat sin bröllopsdag, vilket fick tidningarna att skriva rubriker om att deras äktenskap var i fara. 

Det verkar dock inte finnas någon sanning bakom dessa rubriker, åtminstone inte om man ser vad paret själva skriver på kanaler som Instagram. Dessutom verkar familjen även resa och uppleva en hel del tillsammans. Precis innan coronapandemin bröt ut var de och red kamel i Atlasbergen i Marocko, en resa som verkar ha varit väldigt trevlig. Rasmus Ingerslev får utöver dessa äventyr resa en del i vardagen då han delar sin tid mellan Marbella i Spanien och Stockholm i Sverige. Det låter som ett bra upplägg för att få ut det bästa av två världar.