Johanna Toftby – från ensam mamma till influenser

Blogg

Att Johanna Toftby har gjort en fantastisk karriär efter ”Ensam mamma söker” kan nog alla som känner till henne instämma i. Att vara sig själv och inspirera till både stort och smått har gett Johanna en stor skara som gärna följer henne på internet.

Snabbfakta om Johanna Toftbys blogg

Topp 5 av ämnena som förekommer i Johannas blogg
1Mitt liv 
2Mode/skönhet
3Recept
4Hälsa
5Resor

Johanna Toftby startar en blogg

År 2007 startade programmet ”Ensam mamma söker” på TV3. En som blev inspirerad av det programmet var Johanna Toftby. På den tiden var hon en ensamstående mamma och frisör. Som många andra ensamstående ville Johanna hitta kärleken i livet igen. Varför inte ta chansen och gå via tv:n, tänkte hon.

Sagt och gjort sökte Johanna till säsong 2 av ”Ensam mamma söker” år 2008 och kom med. Där och då blev det startskottet för hennes kändisliv. På den tiden var tittarsifforna höga, och många såg realityserien. Johanna insåg att det fanns mer att bygga på förutom kärleken.

Folk skulle vara nyfikna på att se hur det såg ut bakom kamerorna i en singelmammas liv. Vad som händer när kamerorna inte är närvarande och så vidare. Raskt startade Johanna Toftby en blogg som visade upp ”behind the scenes”. Dock var ju det ändå ett ganska begränsat bloggämne, och hon började skriva om andra saker också.

Johanna Toftbys bästa recept inspirerar

När Johanna Toftby började blogga om andra saker började bloggen ta fart mer och mer. Saker som fick mer utrymme var recept, frisörtips, lifestyle med mera. Bloggen blev större och större och kom att bli en av de stora livsstilsbloggarna i Sverige. Idag har Johanna byggt upp en stor läsarskara som hon delar stort som smått med.

Några av de bästa recepten som de flesta tackar Johanna för är:

  • Fläskfilégryta
  • Köttbullar
  • Kyckling
  • Pepparsås
  • Chokladbollar

Om man snabbt vill komma åt hennes recept kan man googla till exempel ”johanna toftby recept kyckling” eller ”johanna toftby köttbullar”.

Bloggen som Johanna driver är som sagt en livsstilsblogg. Ena gången tipsar hon om snygga kläder, och nästa gång skriver hon om väldigt privata saker. Det är verkligen allt mellan glädje och sorg, bloppisar och champagne och allt däremellan. Med en avslappnad, men ibland lyxig, stil tilltalar hon många följare inom ett stort åldersspann.

Fläskfilégryta à la Johanna Toftby

Åtskilliga är de som önskat hitta på något nytt med fläskfilén. Att bara steka eller helgrilla fläskfilé kan vara gott, men i längden tycker de flesta om variation. Söker man då på ”fläskfilégryta” leder troligen en av de översta länkarna till Johanna Toftbys recept. Det är kanske inte så konstigt, eftersom många verkar tycka att fläskfilégrytan är riktigt god.

Det spelar ingen roll om det är chokladbollar eller köttbullar som är signerat Johanna Toftby. En stor del av den mat hon visar upp på bloggen tycker många är både inspirerande och god. En lärdom man kan dra av Johanna är att man inte behöver vara innovatör för att fixa recept. Man kan helt enkelt visa rätterna på ett nytt sätt, och då gör det inget att recepten är gamla och beprövade.

En kokbok signerad Johanna Toftby skulle förmodligen inte vara långt borta om Johanna själv fick välja. Ett förlag som nappar på den idén skulle säkert få en storsäljare. Johanna har en kort väg till sina följare och hade därmed även kunnat marknadsföra den på ett enkelt sätt.

Johanna Toftby finns att hitta på flera ställen

Bloggen är flitigt uppdaterad och Johanna värnar om sina följare som inte vill vara på sociala medier. Men vill man ha en mer daglig status på hennes liv, då är Johannas Instagram där man ska vara. För idag är Johanna Toftby även en aktiv användare av sociala medier och Instagram. Det kan ofta vara lättare att lägga upp en bild med en kort kommentar när man vill delge följarna något, jämfört med att skriva ett blogginlägg. För när man bloggar önskar förmodligen Johanna, precis som alla andra bloggare, att innehållet ska vara både bra och tänkvärt.

För den som blir nyfiken och vill läsa vidare om henne kan det dock vara enklast att bara googla ”johanna toftby se”. Då kan man lätt klicka sig vidare till hennes blogg. Bloggen är nämligen själva hjärtat för Johanna, även om det sociala flödet oftare är uppdaterat.  

Förnyade Perspektiv på Johannas Mode och Skönhetstips

Johanna Toftby fortsätter att vara en ikon inom mode och skönhet. Med tiden har hennes stil utvecklats och hon anpassar sina tips för att matcha de senaste trenderna. Oavsett om det handlar om hållbart mode eller de senaste makeupprodukterna, delar Johanna med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Senaste tilläggen i Johannas Resekatalog

Trots pandemins utmaningar har Johanna fortsatt att utforska nya destinationer. Hennes reseskildringar är inte bara en källa till inspiration utan också praktiska tips om allt från budgetplanering till kulturella etiketter.

Uppdaterad Lista: Hälsotrender 2023 enligt Johanna Toftby

Hälsa är ett ständigt närvarande tema i Johannas blogg. Från mindfulness till fysisk träning, här är några hälsotrender som Johanna rekommenderar detta år:

  • Johanna rekommenderar yoga och meditation för mental hälsa.
  • Styrketräning anpassad efter individuella behov.
  • Plantbaserade dietalternativ för bättre fysisk hälsa.

Johannas Interaktiva Online-Plattformar

För att bredda sin närvaro och interaktion med följare har Johanna utökat sina digitala plattformar. Förutom Instagram och bloggen, finns hon nu även aktivt på YouTube där hon delar videor regelbundet om allt från modehacks till matlagningsshow.

Verkliga Möten – Johanna arrangerar evenemang

Johanna har börjat anordna live-evenemang och workshops där följare kan träffas och lära sig direkt från henne. Dessa evenemang dekker flera teman såsom personlig utveckling, mode och matlagning.

Framtidens Planer

Med en ständigt växande publik planerar Johanna att fortsätta expandera sitt varumärke. Ett framtida projekt inkluderar möjligheten att lansera en podcast där hon diskuterar livsstil, hälsa och entreprenörskap med olika gäster.

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se