De bästa ölsorterna på Systembolaget

varför nöja sig med en bra hantverksöl när du kan dricka en av världens bästa öl? Ökningen av ölmärken har banat väg för varumärken att introducera ett bredare utbud av lager och öl i ett oöverträffat utbud av stilar, styrkor och smaker.

Från Indien till Irland och Tyskland till Japan blir det lättare än någonsin att hitta en rad fatåldrade stouts, hoppiga IPA och gyllene öl bara ett klick bort.

Vilka är de bästa ölsorterna?

Scenen växer mer och mer varierande med ett exponentiellt antal bryggerier som öppnas runt om i världen varje år.

Från och med 2020 finns det minst 16 600 hantverksbryggerier i världen. Behöver du lite vägledning om hur du väljer rätt hantverk öl? Fortsätt läsa för att ta reda på allt du behöver veta om att hitta de bästa öl att fylla på ditt kylskåp med. Ingen tid att läsa igenom hela listan?

Vi har valt Founders Brewing Co. som det övergripande bästa ölmärket och West Kill Brewing som det bästa ölmärket 2020.

Founders Brewing Co.

Michigan-baserade bryggerigrundare producerar en rad utmärkta IPA med spännande smakkombinationer. Dess öl syftar till att pressa gränserna när det gäller smakkombinationer, och dess Azacca IPA är ett exempel på just det. Denna IPA har intensiva, tropiska fruktnoter blandade med en bitter tallarom och en sammetslen konsistens. Det är en balanserad öl med lite biscuity, maltade toner och mandarin och citron för att säkerställa dess välavrundade.

En touch av karamell ger en söt ryggrad till citrus, medan en bra mängd synlig karbonatisering sätter denna 7 procent ABV i utmärkt läge. Azacca är uppkallad efter den haitiska jordbruksguden och är en fast favorit för älskare av märket.

Lagunitas

Lagunitas Beer Company gör inte saker halverat – oavsett om det är deras branding eller deras öl. Det producerar ett brett utbud av helårsrundor och begränsade utgåvor, med djärva uttalanden och ännu djärvare smaker. Varumärkets Maximus-öl är en av de starkaste, med humlesmaker framför och en doft av ananas, mango och farinsocker.

Det är kryddigt, hoppigt, malt och citrus, med 8,2 procent ABV och en djup gyllene smak. Denna medelstora öl är inte en för dem som föredrar svagare toner, eftersom den spricker med kontrasterande smaker från början till slut. Det är en trevlig öl med en framträdande närvaro och en långvarig sötma.