text till göran fristorp bred dina vida vingar – psalm 190

Blogg

Till Göran Fristorp: Bred Dina Vida Vingar- Psalm 190

Är du bekant med psalmen ’Bred Dina Vida Vingar’? Kom, jag vill berätta om den fascinerande berättelsen bakom detta mästerverk. ”Bred Dina Vida Vingar” är psalm 190, kända över hela världen och omtyckt av många av oss. Texten skrevs av Lina Sandell och melodin komponerades av Göran Fristorp.

Ämne Författare Kompositör
Bred Dina Vida Vingar Lina Sandell Göran Fristorp
Psalmbok Psalmbok 1986 Psalm 190
Publicerat 1865
Religion Kristendom

Det är ingen hemlighet att den här psalmen har en djup andlig betydelse bakom dess skönhet. Lina Sandell skrev texten som en klocka för vår förenade andakt, en påminnelse om vårt eviga hopp och vår gemenskap med Gud. Tror du inte att det är rörligt?

I vår prat om psalmer skulle jag vilja koncentrera mig på ett specifikt område. Vet du vad det är? Du gissade rätt – det är kopplingen till Göran Fristorp.

Göran Fristorp och psalm 190

Göran Fristorp, den härliga kompositören bakom melodin till Bred Dina Vida Vingar, bidrog till att ge denna psalm dess melodiösa och harmoniska ljud. Hans arbete förtjänar verkligen en stående ovation!

Som den goda musikälskare jag är, har jag satt upp en kort lista för att illustrera bidraget från Göran Fristorp till denna psalm:

  • En stark musikalisk bakgrund som hjälpte honom att skapa en lockande melodi.
  • En förmåga att tolka och anpassa Sandells lyriska poetik till musik.
  • Ett unikt uttryck och en känsla för melodi som låter psalmen röra oss på djupet av våra själar.

Men tyvärr gott folk, trots min önskan att berätta om hela resan med psalm 190 och Göran Fristorp, tvingas jag till en paus här. Men or

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se