Bli en lyckad bloggare med en egen bloggsajt

Blogg

Fler och fler influencers dyker upp varje dag, och det är inte ovanligt att dessa nätkändisar antingen laddar upp vloggar eller har sina egna bloggar. Är du intresserad av att bli en bloggare eller att helt enkelt bara testa på hur det är att samla allt ditt spännande innehåll på en plats? Att skapa en hemsida kan då bli det rätta valet för dig, och som tur är blir processen inte särskilt komplicerad. Med hjälp av ett antal smidiga steg kan du lyckas ta fram en sida som du verkligen kan känna dig stolt över.

Din blogg behöver ett webbhotell

Besökare tar sig in på din blogg genom att en förfrågan skickas till ett webbhotell, vilket resulterar i att de får tillgång till sidan. Kort och gott behöver du alltså ett webbhotell för att andra ska komma åt din blogg. Vad denna tjänst erbjuder dig är en serverplats där din blogg ligger. Du har antingen en egen server eller så delar du server med andra beroende på om du väljer ett delat eller dedikerat webbhotell. Den förstnämnda kan dock vara att rekommendera för en nystartad blogg.

Inte finns det bara en leverantör som erbjuder webbhotell, utan se webbhotell i Sverige här för en överblick av ett antal utmärkta leverantörer som du kan välja mellan. När du väl har valt ut ett webbhotell som känns rätt för dig tillhandahålls du ett serverutrymme tillsammans med en kontrollpanel så att du har koll på allt kring din blogg och webbhotell.

Ett fängslande namn

Du vill självklart att så många intresserade läsare som möjligt ska kunna hitta din blogg. Det allra första som de kommer att få syn på är bloggen namn, och därför är det viktigt att du är noga med att tänka ut det perfekta namnet. Detta leder oss in på domänen – med andra ord adressen som besökare skriver in i adressfältet för att komma fram till din blogg.

Du köper och väljer domännamn på egen hand, så det är fritt fram för dig att ta ett beslut kring vad ditt domännamn ska bestå av. Vad du bör ta hänsyn till är vem din sida riktar sig till så att namnet lockar just din målgrupp. Försök även att undvika domännamn som är långa och komplicerade då detta gör det svårt för besökare att minnas adressen. Med ett fängslande namn som är lätt att skriva in i adressfältet har du lyckats.

Få sidan att se tilltalande ut

Det är alltid viktigt att en hemsida ser snygg ut för att locka fler besökare, men detta är extra viktigt om du bedriver en blogg. Då vill du helst att läsarna ska stanna så länge som möjligt för att ta del av ditt innehåll. Se till så att din blogg ser riktigt snygg och prydlig ut genom att använda dig av bland annat WordPress, ett redigeringsverktyg som gör allting enkelt och smidigt. WordPress tillåter dig att redigera din sajt utan någon kunskap inom programmering eller webbutveckling, så hela processen är riktigt enkel!

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se