KITCHEN1

Vargen och Thor köksdesign från västkusten

Blogg

Vargen och Thor har snabbt blivit en designfavorit bland svenskarna, när det kommer till produkter för kök och dukning. Vargen och Thor började som så många andra lysande idéer med drömmar. Drömmar om att skapa något unikt och personligt som många skulle tycka om och vilja ha. Vargen och Thor har helt klart levt upp till drömmarna. Idag finns de i Sverige, med återförsäljare i Norge, USA och Nederländerna.

Snabba fakta om Vargen och Thor

Vad?Företag som designar köksprodukter av olika slag
Var?Vargen och Thor ligger i Ödsmål, i de norra delarna av Stenungsunds kommun.
När?2019 såldes de första produkterna
Varför?Om du är på jakt efter funktionella och väldesignade prylar för köket

Vargen och Thor, bestick, knivar och gafflar

Vargen och Thor har flera olika serier av bestick. Kännetecknande för Vargen och Thor är att deras bestick, såväl som många andra av deras produkter, går att få i ett antal olika kulörer på metalen. En av färgerna kallar Vargen och Thor för cava. Besticken är i en ljus guldig nyans som för tankarna till färgen på den spanska cavan.

Utöver färgen cava, finns Vargen och Thors bestick i traditionellt rostfritt utförande, såväl som i en ton som kan beskrivas som en blandning av koppar och brons. Så även när det kommer till färger är Vargen och Thor nytänkande och innovativa.

Inom området knivar, erbjuder Vargen och Thor både traditionella kock- och brödknivar, såväl som möjligheten att köpa knivset innehållande en uppsättning av tre olika funktionella och praktiska knivar. Knivarna är i rostfritt utförande och andas kvalitet och genomtänkt ergonomisk design.

Komplettera dina matbestick med lämpliga bestick för servering

Förutom att behöva kniv och gaffel att äta med, naturligtvis är det också trevligt att ha bestick för uppläggning av mat som matchar besticken man äter med. Onyx heter en serie av salladsbestick som även finns som förrätts- och efterrättsbestick.

Vargen och Thor har ett helhetstänk kring dukning som gör att du kan skapa en vacker dukning att glädjas över både till vardags och fest.

För att kunna sätta sig till bords för att äta, krävs också matlagning. Vargen och Thor erbjuder både traktörpannor och stekpannor med den praktiska froststick-beläggningen.

Froststick är både praktisk och dessutom giftfri. Den motbevisar alla dina fördomar om beläggningar i stekpannor. 

Serien Mjölner är praktiska kokkärl i ett utförande av hamrad koppar som känns fräscha och samtidigt exklusiva. Vargen och Thor ger dig alltså inte bara möjligheten att duka och äta med stil, utan man kan glädjas av vackra hjälpmedel medan man lagar maten.

Passa på när Vargen och Thor har rea

Som vi alla vet så kostar det med kvalitet. Vargen och Thor är absolut inga lågprisprodukter. Men genom att hålla ögonen öppna och jämföra olika inköpsställen kan du hitta bra erbjudanden och till och med rea på Vargen och Thors produkter då och då.

Kanske kan du även hitta någon rabattkod för Vargen och Thor. Genom att planera och leta erbjudanden behöver dina produkter från Vargen och Thor inte bli så dyra. Det går att göra fynd.

Vargen och Thor kombinerar modern och funktionell design med en touch av det fornnordiska. Det är inte bara namnet på produkterna utan även formgivningen som för tankarna till Thor, Oden och de andra asagudarna. Kanske ligger det helt rätt i  tiden, då många söker sina rötter och sitt ursprung? Oavsett vad så är Vargen och Thor helt säkert produkter som kommer att glädja sina användare under många år framöver.

Kontakta Vargen och Thor

Om man är intresserad av Vargen och Thors produkter, kan man enkelt komma i kontakt med dem via deras hemsida. Det går även bra att söka upp någon av de butikskedjor och varuhus som säljer deras produkter. Då har man möjlighet att på plats känna och greppa Vargen och Thors vackra produkter.

På Vargen och Thors hemsida hittar man en lista över återförsäljare av deras produkter. Det går även bra att handla Vargen och Thors produkter direkt från deras hemsida.  

På hemsidan kan man även läsa historien om hur Vargen och Thor kom till och vad det var som drev dem till att starta sin produktion.

Sverige har de senaste åren blivit ett land som ligger i framkant när det gäller design och formgivning. Inte minst när det gäller köksredskap och inredningsdetaljer. Vargen och Thor är ännu ett exempel på ett företag som är med och leder den utvecklingen.

Bästa med Vargen och Thor:

  • Färgerna
  • Froststicks behandling
  • Valmöjligheterna
  • Flörten med det fornnordiska