samsung

S21 ultra – premium mobil från Samsung

Blogg

De senaste åren har det stora kriget om mobilkundernas gunst till stora delar utspelats mellan Samsung och rivalen Apple. Apple med eget operativsystem och en nära koppling till sina datorer och iPads har en trogen skara. Samsung har utmärkt sig för innovativ design och för att vara marknadsledande bland androidmobilerna. Funktioner och smarta appar har avlöst varandra, liksom nya modeller. Allt för att befästa sina marknadsandelar. 

Snabba fakta om Samsung S21 ultra:

Vad?Mobil som vänder sig mot premiumkunder
Operativsystem?Android
För vem?För dig som vill ha en mobil med riktigt bra teknik och fri tillgång att ladda ner appar.
Pris?För närvarande från ungefär 12 000 kronor och uppåt

Samsung Galaxy S21 Ultra – flaggskeppsmobilen från Samsung

S modellen i Samsungs serie av mobiltelefoner är tänkt att vara den serie av mobiler som ska slåss inom det mycket lukrativa premiumsegmentet. Här konkurrerar den bland annat med Apples motsvarande mobiler. Galaxy S21 Ultra är en mobil som är fylld av funktioner och finesser.

Samsung S21 ultras skärm har böjda kanter och en baksida av glas, vilket bidrar till att ge telefonen ett exklusivt utseende. Hela telefonen utstrålar verkligen prestanda och design.

Samsung Galaxy S21 ultra är den tyngsta i Samsungs serie av S21 modeller. Övriga modeller har en baksida av plast vilket gör dem betydligt lättare, men glasbaksidan gör verkligen sitt till, för att ultravarianten skall upplevas verkligt premium. Glasbaksidan delar Ultra med konkurrentmodellerna från Apple, som generellt tillverkar sina dyra telefoner med baksida av glas.

Samsung Galaxy S21 ultra 5G möter krav på högsta möjliga prestanda

5G-nätet byggs nu ut i rasande fart. Av en del beskrivs det som dödsstöten för traditionella fibernätverk, då hastigheterna i 5G är svindlande höga. Fördelarna framför traditionella fibernätverk är också din mobilitet, förutsatt att 5G-nätverket blir fullt utbyggt och man kan bygga bort partier med dålig täckning.

Samsung Galaxy S21 ultra 5G är förberedd för att kunna användas på 5G-nätet, vilket bland annat öppnar upp för ett bättre nyttjande av kamerans avancerade funktioner, förutom att det naturligtvis också går mycket snabbare att surfa på mobilen. Att ladda ner hela filmer kommer att gå på nolltid.

Att ha mobiler som kan köra på det nya 5G-nätet är en nödvändighet för de stora tillverkarna, om de skall kunna attrahera och behålla kunderna i premiumsegmentet. Dessa köpstarka kunder är väl insatta i teknologin, och förväntar sig att deras mobiltelefoner skall vara laddade med det senaste.

Skydda Samsung Galaxy S21 ultra med skal

Att ha en mobil med både skärm och baksida av glas är naturligtvis snyggt, men det innebär också en klart större risk för att mobilen skadas om du tappar den. Det är därför varmt rekommenderat att du skaffar en Samsung S21 ultra med skal.

Det finns många tillverkare av skal till Samsung S21. Den stora variationen på skal gör att du kan ge din mobil ett högst personligt uttryck. Priserna på skal ligger från hundralappen, till flera tusen för de mest sofistikerade varianterna. 

Att förse din S21 ultra med skal, är en bra försäkring för att mobilen skall kunna hålla bättre, och du skall kunna undvika dyra och kostsamma reparationer av skärm och baksida på din S21 ultra. Genom att skaffa ett skal till din mobil kan du få den att särskilja sig från andra S21 ultra mobiler, och ge den det utseende som du vill att den skall ha.

Samsung Galaxy S21 ultra – ett pris som kan avskräcka

De verkliga toppmodellerna hos de ledande mobiltillverkarna i dag betingar ett pris som kan avskräcka många. Samsung S21 utgör inget undantag. Prislappen för instegsmodellen ligger för närvarande på dryga 12 000 kronor, men kommer naturligtvis att sjunka när nästa generation av mobiltelefoner når marknaden. 

Cykeln för en mobiltelefon är kort, och det har också varit en del av den kritik som riktats mot tillverkarna. Mobiltelefoner som fortfarande fungerar, men som inte längre innehåller den senaste tekniken slängs, och de är svåra att återvinna. 

Samsungs Ultra-modell kommer med två storlekar på minnet. Samsung S21 ultra 256gb samt

modellen med större minne, Samsung Galaxy S21 ultra 512gb. Det större minnet gör att du får lägga till ett par tusenlappar på priset, men ger också större frihet till nedladdning.

Väljer du en Samsung Ultra så får du en av marknadens allra bästa mobiler, som du kan ha glädje av en förhållandevis lång tid framöver.

Det bästa med Samsung S21 Ultra:

  • Designen
  • Glasbaksida
  • Android Systems flexibilitet
  • Möjlighet att köra 5G