i was far too scared to hit him but i would hit him in a heartbeat now

Blogg

Så förändrades jag från rädd till modig

Du vet, det var en tid då orden ”Jag var alltför rädd för att slå honom, men jag skulle slå honom utan att tveka nu” inte bara var främmande för mig – de var fullständigt otänkbara. Men saker och ting förändras, eller hur? Ibland förvandlas rädsla till mod. Låt mig berätta hur det gick till för mig.

Det började med en gammal bekant, en vän jag känt sedan barndomen, men som inte alltid behandlade oss andra så snällt. Jag var rädd, men insåg snart att mod inte kom av sig själv, utan från stunder av val.

Från Rädsla till Mod

Vägen till mod var lång och vindlande. Men när jag väl bestämde mig för att inte vara rädd längre, blev varje steg lättare. Ett snabbt besök in på boksäcken, ett par samtal till en terapeut, och några djupa andetag i spegeln varje morgon, och jag blev starkare.

Handling Rädsla-nivå Mod-nivå
Boksällskap Hög Låg
Terapi Moderat Hög
Anda djupt Låg Moderat
Ta ställning N/A Högsta

Här i tabellen kan du se mina handlingar på väg från rädsla till mod, och hur rädslan minskade och modet ökade för varje steg jag tog.

Förändringens soluppgång

Så nu när solen går upp, ser jag tillbaka på personen jag var, erkänner rädslan jag kände och inser vad rädsla kan göra med oss. Men viktigare är att jag ser framåt, stryker ordet ”rädsla” från min ordbok och föredrar ”mod” i stället.

Så om någon någonsin säger till dig ”Jag var alltför rädd för att slå honom, men jag skulle slå honom utan att tveka nu”, var inte förvånad. Kanske har de också gått på denna resa från rädsla till mod. Och vet du vad? Det är en resa som vi alla kan ta.

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se