hur lång tid tar det att ladda en laddhybrid

Blogg

Inträder vi i frågan, ”hur lång tid tar det att ladda en laddhybrid?”.

Varaktighet för att Ladda en laddhybrid

Vel, det är som att fråga ”hur lång är en bit av ett snöre?”. Det beror på flera faktorer. Naturligtvis, ju större batterikapacitet och lägre laddström, desto längre tar det.

För det mesta tar det mellan 1 och 12 timmar att ladda en laddhybrid. Men inte låt dessa siffror oroa dig. Många laddhybrider drivs också av bensin eller diesel, så om ditt batteri blir slut, kan du alltid byta till den traditionella motorn.

Tidsskillnader mellan olika märken och modeller

Vissa laddhybrider, som den senaste Kia Niro PHEV, kan laddas helt på knappt mer än 2 timmar med hjälp av en hemmaladdningsbox. Andra, som Mitsubishi Outlander PHEV, kan behöva upp till 4 timmar.

Nästa fråga du kanske har är, ”hur kan jag snabbladda min laddhybrid?” Återigen kommer det att variera beroende på märke och modell av din bil. Viss hybridbilar kan inte snabbladdas i det hela taget, medan vissa kan laddas upp till 80% på mindre än 45 minuter.

Hybridmodell Batterikapacitet Genomsnittlig laddtid (Hemma)
Kia Niro PHEV 8.9 kWh 2-2.5 timmar
Mitsubishi Outlander PHEV 13.8 kWh 4 timmar
Volvo XC60 T8 11.6 kWh 3 timmar
Volkswagen Passat GTE 13 kWh 4 timmar

Låt oss sammanfatta

Att ladda en laddhybrid kommer att ta olika mängder tid beroende på flera faktorer. Men huvudpoängen att komma ihåg är att även om det tar tid att ladda din bil, kan du fortfarande köra den medan den laddas. Så slappna av, sätt på en god kopp te, och låt din hybridbil göra sitt jobb. För i slutändan, är det inte vad det hela handlar om?

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se