frankrikes herrlandslag i fotboll fotbolls-vm – spelare

Blogg

Frankrike Herrlandslag i Fotboll Fotbolls-VM – Spelare

Frankrikes herrlandslag i fotboll har alltid varit känt för att ha några av de allra bästa spelarna i världen. Ända från deras första VM-deltagande till nuvarande, har laget varit hem för otaliga talanger, vilket gör en diskussion om deras mest ikoniska spelare oerhört intressant.

Spelare VM turneringar Mål
Just Fontaine 1958 13
Zinedine Zidane 1998, 2006 5
Thierry Henry 1998, 2002, 2006, 2010 6
Kylian Mbappé 2018 4

Just Fontaine

Just Fontaine är mest känd för att ha gjort mest mål under ett enda VM, med imponerande 13 mål under 1958 års turnering. Hans anfallsspel och skicklighet framför mål är fortfarande oförglömlig.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane är en av de mest berömda spelarna i historien. Han hjälpte Frankrike att vinna VM 1998 genom att göra två mål i finalen. Och vem kan glömma hans avgörande prestationer på högsta nivå?

Thierry Henry

Thierry Henry spelade i fyra VM-turneringar. Han var en central figur i det franska lag som vann VM 1998. Henry var en otrolig målskytt och playmaker, och är ofta ihågkommen som en av de mest eleganta spelarna i spelet.

Kylian Mbappé

Slutligen, sist men inte minst, har vi Kylian Mbappé. Han har redan gjort sig ett namn som en av världens bästa spelare. Under VM 2018 stod han för en fantastisk prestation och bidrog till att Frankrike blev världsmästare.

Vilken av dessa spelare är din favorit? Berätta för oss nedan i kommentarerna!

Hannes Josefsson
Mitt namn är Hannes & jag är redaktör här på itpiraten.se.
https://itpiraten.se